افاضات شریعتمداری
مطلب زیر توسط دوستان ارسال شده است
"kamiar sepehri" sepidar7@hotmail.com
شیخ بزرگ ادب پارسی حضرت سعدی در گلستان سخن خویش نقل میکند که: لقمان را گفتند: ادب از که آموختی ؟ گفت : از بی ادبان که هرچه از ایشان در نظرمناپسند آمد از فعل آن پرهیز کردم.
در روزگار ما که برخی آخر الزمانش میخوانند و بسیار پیش میآید که تشخیص میان حق و باطل و صحیح و ناسره، دشوار مینماید؛ یافتن مرجعی که بتوان در گرماگرم سختیها و در تمییز پدیدههای پیش رو به سلامت رست، بسی ارزشمند خواهد بود.
این بنده کمترین، سالهاست که در مقام نیوشیدن این سخن حکیمانه و در هنگامه مواجهه با اموری که سایهها و تاریکی هایی دارد از رویکرد و نگاه برخی انسانها به بروز بعضی پدیدهها بهره میبرم. از جمله این موارد که اغلب شاهین ترازوی تشخیص سلامت و حقانیت برخی افراد است؛ نحوه موضعگیری آقای حسین شریعتمداری مدیر مسئول نام آشنای کیهان نسبت به آنان است . چرا که بر مبنای پند لقمان حکیم کسانی که از سوی این آقا به انواع صفتهای نیکو آذین میشوند، نوعا نقصانهایی دارند و خلاصه از یک جایی میلنگند و برعکس کسانی که از سوی ایشان به انواع اتهامات نواخته میشوند حتما صفات و خصال نیکوی بی شمار دارند و شایسته احترام.
شطحیات اخیر جناب ایشان در اصفهان که سراسر پرخاشگری و هتاکی به آقای خاتمی و آقای موسوی است حاکی از نکاتی مهم است. از افاضات ایشان این است که امروز روز عاشورا و صحنه صحنه کربلا است فقط تفاوت در این است که بجای شهید شدن امام حسین(ع)، یزید و یزیدیان از صحنه حذف خواهند شد.
این نوع سخن گفتن در اموری ساده مانند یک انتخابات اول آن که تردیدی باقی نمیگذارد که مخاطبان ترهات ایشان حتما در شرافت و قوت اخلاق در قلههای رفیع جای دارند. دوم آن که این حجم از عصبانیت و تندخویی حکایت از عمق نگرانی اصحاب آقای احمدی نژاد از آرایش انتخابات و گرایش افکار عمومی به آرای کاندیداها دارد.
شاید بهتر باشد کاندیداهای ریاست جمهوری به جای تلاش برای سنجش میزان اقبال از برنامهها و آرای خود، فقط به نظاره موضعگیریها و رفتارهای انتخاباتی دولتمردان فعلی و انصارشان بنشینند تا دریابند که فضای عمومی جامعه دارای چه گرایشی است.
به هر تقدیر ضمن آن که امید زیادی به پیروزی آقای موسوی وجود دارد، به دوستان ارجمند توصیه میکنم قدردان موضعگیریهای حضرت شریعتمداری باشند که بر سبیل پند لقمان حکیم، ملاک خوبی برای تشخیص خوبیها از بدیهاست.
بسمه تعالی با خواندن این مقاله قسمتی از آن مرا به فکر فرو برد : "در روزگار ما که برخی آخر الزمانش میخوانند و بسیار پیش میآید که تشخیص میان حق و باطل و صحیح و ناسره، دشوار مینماید؛ یافتن مرجعی که بتوان در گرماگرم سختیها و در تمییز پدیدههای پیش رو به سلامت رست، بسی ارزشمند خواهد بود." اما پروردگار ما را در این ظلمتکده آنقدرها هم بی کس نگذاشته یعنی اگر از فیض وجود حجت ظاهری محروم هستیم و نمی توانیم چون پروانه دور او طواف کنیم و مستانه به آتش بزنیم اما یک حجت باطنی داریم و آن عقل است که البته آفتهایی نیز ممکن است همراه آن باشد و آن اشتباهات منطقی و مغالطه ها و عدم برهان صحیح باشد
نسبت عقل و علم مانند چشم و نور است یعنی همان طور که اگر نور نباشد چشم کار نمی کند و با اضافه شدن نور چشم به کار می افتد به همان صورت هم با آمدن علم قدرت تعقل انسان (در صورت گرفتار نشدن در آفتهای تعقل مانند تعصب یا مغاطه ...) به کار می افتد امیدوارم با معلوم شدن بسیاری از نکات پنهان در مناظره دیشب بتوانیم به یک استدلال متقن و برهان بین برای انتخاب رئیس جمهور آینده کشور اسلامیمان برسیم
رهنورد گفت: برای من جای این سوال باقیست که کسانی که به خود اجازه افترا میدهند، آیا از سوابق مبارزاتی من خبر دارند؟ اولین آثار قرآن پژوهی من در سال 52 تا 54 منتشر شد و برخی کتابهای من به زندان طی یک هفته منتشر گردید. وقتی که انقلاب شد، 10 جلد از مکتوبات من منتشر شد؛ 30 جلد کتاب تدوین کرده و 10 جلد از آن به زبانهای زنده دنیا ارائه شد.
دکتر زهرا رهنورد با استقبال از بررسی پرونده تحصیلی وی تاکید کرد که هتاکی و پرونده سازی با اخلاق اسلامی سازگار نیست. این استاد دانشگاه، روندهای غیراخلاقی در فصل انتخابات بروز پیدا میکند که رویه شدن آن یک خطر جدی است، به آنان که در مدرک تحصیلی بنده تشکیک میکنند تذکر میدهم لااقل اطلاعات خود را تکمیل کنند.
میرحسین موسوی در وقت اول سخنانش در مناظره با رضایی، درباره مناظره شب قبل با محمود احمدینژاد، خطاب به ملت با دو بار تاکید بر اینکه «ادب مرد به ز دولت اوست» بیان کرد: مردم شریف ایران من به تمنای قدرت نیامدهام؛ من سکوت بیست ساله خود را نشکستهام که به هر ترتیب و با هر روشی رییسجمهور بشوم؛ من احساس خطر کردم که کشور دچار بیاخلاقی شده، دچار فقر اخلاقی و مادی شده، دچار مدیریت غیرعقلانی شده است.
میرحسین موسوی در وقت اول سخنانش در مناظره با رضایی، درباره مناظره شب قبل با محمود احمدینژاد، خطاب به ملت با دو بار تاکید بر اینکه «ادب مرد به ز دولت اوست» بیان کرد: مردم شریف ایران من به تمنای قدرت نیامدهام؛ من سکوت بیست ساله خود را نشکستهام که به هر ترتیب و با هر روشی رییسجمهور بشوم؛ من احساس خطر کردم که کشور دچار بیاخلاقی شده، دچار فقر اخلاقی و مادی شده، دچار مدیریت غیرعقلانی شده است.
موسوی:من برای حفظ کرامت انسان و رعایت ارزشهای اخلاقی در حکمرانی، توقف رشد خرافات و ارائه آمار کذب، شفافیت فعالیتهای حکمرانها و خلاصه پیشرقت و توسعه پا به این عرصه دشوار نهادم.
برخیز وطن دوباره "میر" آمده است فرزند امام همچو شیر آمده است روبه صفتان تزویر صفت ناکام شوند چونکه امید آمده است
من پیشنهاد می کنم آفای موسوی شعر زیر را در یکی از مناظره ها بخوانند. آن شیر(!) که چهار سال سلطان بود از هر کس و ناکسی نطق باز ستود دانند همگاه که چرا آخر کار؟ هی دم زند از رو کردن حال دگران
آقاي موسوي گفتند من به تمناي قدرت نيامده ام و براي رسيدن به قدرت از هر روش غير اخلاقي استفاده نخواهم كرد . مي خواستم در تضمين سخنان ايشان بيتي از حافظ را ذكر كنم: ما بدين در نه پي حشمت و جاه آمده ايم ز بد حادثه اينجا به پناه آمده ايم آري ما از بدي حادثه هاي سال هاي اخير به مهندس موسوي پناه آورده ايم . انشاء الله با ياري خدا و مدد معصومين (ع) مقام رئيس جمهوري به آقاي موسوي خواهد رسيد كه ايشان شايسته اين مقام هستند . حمید